Kürk Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır ?
Kürkler, kullanıldıktan sonra mevsim bitiminde mutlaka kürk temizliği yapılmalıdır.Kuru temizleme ile temizlendikten sonra saklanmalıdır. Kürkler güvelerin kolayca üreyebileceği bir ortamdır. Bu nedenle, kürklerde oluşan yiyecek, içecek lekelerinden kurtulmak için mutlaka kuru temizlenmeye gönderilmelidir. Kürklü kıyafetlerinizi temizlettikten sonra saklarken bir takım kurallara dikkat etmelisiniz.
Kürk temizliği nasıl yapılır?
Kürklerinizi kuru temizlemede temizlettiğiniz gibi kendinizde temizleyebilirsiniz. Kürk temizliği ve bakımı nasıl yapılır, sorusuna sunduğumuz öneriler işinize yarayabilir. Koyu renkli kürklerinizi temizlerken marketten ya da kuru temizleyiciden kuru temizleme sıvısı alın. Kürklü kıyafetlerden lekeli kısmın üzerine dökün. Leke çıkıncaya kadar silin. Leke çıkarma işlemi bittikten sonra havalandırmak üzere bırakın.
Açık renkli kürkleriniz temizlemek için, kepeği fırında ısıttıktan sonra, lekeli kısmın üzerine dökün. Kürkünüzü kepeği döktükten sonra rulo yapın. Kürkünüzü kepekleri ile beraber üç gün beklettikten sonra, kürkünüzü silkeleyin. Sonrasında kürkünüzü elbise fırçasıyla fırçalayın.
Kürklü kıyafetlerinizi temizlerken, çok fazla ıslatmamaya dikkat edin. Kuru temizleme sıvısı ile kürkün astarını ya da yakalarını temizlerken, kuru temizleme sıvısının astara geçmemesine özen gösterin. Kürklü kıyafetlerinizin temizliğini tamamladıktan sonra, saklama kısmına geçin.
Kürkünüzü saklamak için ise çamaşır suyu kullanılmamış bir patiskadan yapılmış kılıfın içerisinde askı ile saklayın. Saklama kılıfının kürk olan giysiden daha uzun olması gerekmektedir. Kürkün güvelenmemesi için, içine bir miktar naftalin koyabilirsiniz. Ancak naftalinin kokusu çok ağırdır. Güvelerin gelmemesi için bitkilerden de faydalanabilirsiniz. Tüm bu bilgiler olanı korumaya yöneliktir. MedyaTV ekibi olarak hayvanların kürkleri için avlanmalarını kınıyoruz. Hayvan dostlarıyla karşılaşıp ilginç sözler duymak istemiyorsanız siz en iyisi gerçek hayvan kürkü giyinmeyin:)
Evde kürk temizleme için daha güvenli olarak kabul edilen bir yöntem daha var, ancak inatçı kir veya yağ lekeleri çıkarmak tabiki mümkün değildir.
Talk pudrası
Talk pudrası kürkün üzerine sürülerek ovulma işlemi yapılmalı, sonra kürk üzerinde birikmiş pudra silkeleyerek dökülmelidir.
Leave a Reply
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Kürk giyisiler kesinlikle kuru temizleme ye verilmemelidir,kuru temizleme kürkün deri yapısını bozduğu için çürümesine yol açmaktadır.Kürk giyisiler kürkçü ler tarafından dolap denilen temizleme aygıtında gürgen talaşı ve uçak benzini ile temizlenmelidir.Kürk giyisiler torba içerindede saklanmamalıdır,kürkün hava alması çürümesini ayrı eten güvelenmesinide önleyecektir.
Twitter ve Pinterest hesabınızdan takip ediyorum sitenizi teşekkürler.
Çok güzel bilgi. Pudra yeterli bir temizlik sağlıyor. Fakat yağ benzeri kirlerde yetersiz kalıyor
Twitter ve Pinterest hesabınızdan takip ediyorum sitenizi teşekkürler.