Hamilelikte kahve zararlı mı ?
Hamilelikte kahve zararlı mı? Gebelikte kahve tüketimi nasıl olmalıdır ? Çoğu insanın güne başlamalarına yardımcı olması için sabahları bir fincan kahve içmesi gerekir. 5 Aralık 2017
Kahve, kafein içerik maddelerinden birinin uyarıcı etkileri nedeniyle uyanmalarına yardımcı olabilir. Kafein alkaloid olup bazı bitkilerdeki yapraklarda, meyvelerde veya tohumlarda bulunur.
İnsanların kahvenin tadını çıkarmasının nedeni, kafeinin vücut tarafından oldukça hızlı bir şekilde absorbe edilmesidir ve bu sayede sadece birkaç dakika içinde enerjinizi artırırsınız. Bununla birlikte, kahvenin fazla tüketilmesi (ya da kafeinli herhangi bir yiyecek veya içecek) vücuda olumsuz etkilere neden olabilir.
Gebelikte kahve tüketimi birçok kadının endişe duyduğu bir olaydır. Bu nedenle birçok hamile kadın düzenli kahve içmekten kaçınmakla birlikte kafeinsiz olup olmadığını merak etmektedir.
Gebelikte Kahve İçmenin Sınırı var mıdır?
Kafeinsiz kahve yapmak için, kafein içeriği aroma unsurları kalırken kaldırılır. Karbondioksit yöntemi, çözücü yöntemi ve su yöntemi de dahil olmak üzere bu amaca ulaşmak için üç ana yöntem vardır ve hepsi normal kahvede bulunana oranla çok daha küçük bir miktar olmasına rağmen bazı kafein maddelerinin kalmasına neden olacaktır.
Hamileyseniz, kafeinsiz kahve içerken çok fazla endişe duymanız gerekmez. Çoğu uzman, günde 200 mg’dan fazla kafein içermediği sürece (ya da iki fincan kahve içerse bile), bebeğiniz için sağlık sorunları riski yüksek olmayan güvenli bir hamileliğe sahip olabilirsiniz (bazıları 150 mg daha düşük sayı). Kafeinsiz kahvede hemen hemen tüm kafein içeriği bulunduğunu ve alım miktarınızı sınırlamanız gerektiğini ve günlük toplama katkıda bulunacak diğer kaynaklardan (çay, çikolata gibi) kafeinden yararlanabileceğinizi unutmayın.
Hamilelikte Kahve İçmenin Riskleri nelerdir?

Gebelikte kahve tüketimi
Hamilelikte kahve tüketmeyi önlemeye çalışmalısınız ve bu hem normal hem de kafeini içermektedir. İşte hamilelik süresince kahvelerden kaçınmanızın önemli sebeplerinden bazıları.
- Kafein, merkezi sinir sistemine etki eden bir uyarıcıdır. Bu, kalp atış hızınıza ek olarak kan basıncınızı artırabileceği anlamına gelir.
- Hamiletikte Kahve, diüretik özellik taşıdığından, aşırı miktarda içilmesi dikkatli değilseniz dehidrasyona neden olabilir.
- Hamilelik sırasında, fetüsünüz plasenta yoluyla oksijen ve besin alacak ve kahvenin bu plasental bariyerini geçebileceğini gösteren bazı çalışmalar yapılıyor. Yetişkinlerin kafeini kahvede metabolize edebildikleri doğrudur, ancak fetüsler için bu doğru değildir.
- Çocuk yüksek düzeyde kafeine maruz kalırsa, bu durum çocuğun gelişmesine zarar verebilir.
- Uzmanlar hamileyken kahvenin tüketilmesinin aşırı miktarda olması durumunda düşük yapmak riskini artıracağına inanmaktadırlar.
Kafeinsiz kahve, doğru miktarlarda tüketildiği zaman hamilelik döneminde anneye herhangi bir zarar vermez. Fakat miktarın aşılması ve bu durumun alışkanlık haline getirilmesi, bir takım sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bu nedenle, hem kafein içeren hem de kafeinsiz kahve tüketimi konusunda son derece hassas olmalı ve kendi sağlığınızın yanında bebeğinizin sağlığını da riske atabilecek hareketlerden kaçınmalısınız.