Gül suyu nasıl yapılır ? Faydaları neler ?
Gül suyu denilince akla Isparta gelir. Ülkemizde en çok gül yetiştirilen şehirlerden biri de Isparta’dır. Gül suyu nasıl yapılır
bir bakalım. Isparta’da mevsiminde toplanan güller, işlenmek üzere tesislere getirilir. Gül, damıtılma işleminden geçerken meydana gelen bu su son derece faydalıdır. Gül suyu nasıl yapılır sorusuna vereceğimiz en iyi cevap aşağıdaki resimle olacaktır.
Evde gül suyu nasıl yapılır ?
Gül suyunun faydaları nelerdir ?
Cilt temizliğinden tutunda, göze pansuman yapmaya kadar birçok alanda kullanılan gül suyunun faydaları çoktur.Gülsuyu aynı zamanda losyon görevini görür. Gül suyu ve gül kokusu birçok alanda kullanılmaktadır. Kozmetikten tutunda gıdaya kadar gülün kullanma alanı son derece geniştir. Gül suyunun faydalarından söz etmek için sağlıklı bir şekilde saklamak son derece önemlidir.
Gül suyu nasıl saklanmalıdır?
Peki kokusunu kaybetmeden nasıl saklanır, bu su kokusunu ve kalitesini kaybetmeden saklama yöntemi var mıdır, gül suyunun bozulmasının nedenlerinden biri gül suyunun steril olmayan ortamlarda saklanmasıdır. Gül işlenmesinden itibaren, işlendiği ortamın, şişelendiği ortamın steril olması gerekir. Ürünlerin bozulmasının temel nedenleri nem, ısı, ışık ve kokudur.
Bu nedenle bu suyun özelliğini kaybetmemesi için bu dört unsurdan korunmalıdır. Sıcak havadan, nemli ortamdan, direk güneş ışınlarından korunduğu müddetçe gül suyu kokusunu ve kalitesini kaybetmeyecektir. Ayrıca bu su hava almayacak şekilde kapatılmalıdır. Hava alan ürünler çok hızlı bir şekilde özelliğini kaybetmeye başlar. Gül suyu özelliğini kaybettiği zaman ekşimsi bir koku oluşur..
Dikkat edilmesi gereken husus, bu suyun daha sağlıklı ve uzun bir biçimde muhafaza etmek için uygulanan yöntemler gül suyunun normal yapısına dokunmayacak ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde olmasıdır.
Leave a Reply
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Siteniz Medya Tv ye çok teşekkür ediyorum.