Menu

Deniz tutması nasıl önlenir ?

Deniz tutması nasıl önlenir ? Deniz tutması dengesizlik ve baş dönmesi sorunuyla yakından ilgilidir. Dengemizi sağlayan organlar sıvı içinde bulunan katı kıllar ihtiva ederler. Herhangi bir yöne hareket ettiğimiz zaman bu sıvı da kılları hareket ettirir. Kıllar beyine hareket duygusunu iletirler. Normal hareketlerimiz sırasında lenfa denen bu sıvı ve kıllar vücudumuzun değişikliğe uymasını ve dengede kalmasını sağlar. Eğer bir gemideysek ne olur? Bastığımız yer sallandıkça  lenfa da öne arkaya sallanır. Gerçekte hem öne arkaya hem de bir yandan öbür yana sallanır.

Deniz tutması nasıl önlenir ? İlginç Bilgiler  tutmas onlenir deniz

Neden Midemiz bulanır ?

Bu sallantı duyum kıllarının da öne arkaya kıvrılmalarına sebep olur. Böylece bunların beyine götürdükleri düzensizleşir. Herhangi bir mesaj beyine gelir gelmez tamamen değişik bir mesaj hemen ardından onu izler. Geminin durumu o kadar çabuk değişir ki beyin birbirine hiç uymayan mesajlar alır.

Bunun sonucu olarak ilgili sinir sisteminde bir karışıklık ortaya çıkar. Kısa bir süre sonra baş dönmesi, baş ağrısı duyar, gözlerimizin önünde bazı noktalar görür,. soğuk soğuk terleri, kusarız. İşte deniz tutması dediğimiz şey budur. ve Bundan korunmanın tek çaresi lenfanın sallanmasının önüne geçmek veya bu mesajların etkisiz kalmalarını sağlamaktır. Şimdilik bilinen çareler hep ikinci ,dereceden etki yaparlar. Lenfa ve içindeki kılların hareketini durduracak bir çare ”henüz bilinmiyor.

Deniz tutmasını önlemenin yolları

Deniz tutması için Şimdilik Uygulanan korunma yolları şunlardır:

Beynin mesajı alan kısmını uyuşturmak veya beyindeki kusma merkezini uyuşturmak ya da bazı sinirlerin duyarlığını yok etmek. Gerçekten en etkin çarelerden biri geminin en sakin yeri olan orta kısmına gitmek ve arada hareketsiz durmaktır. Diğer önemli bir nokta ise korkmamaya çalışmaktır. Korku ve hayal deniz tutmasını daha çoğaltır.

Deniz tutması nasıl önlenir ? İlginç Bilgiler  tutmas onlenir deniz

Leave a Reply